kasitoita raumalla

Syyslomavisiitti Raumalle – höstlov på Raumo

Syyslomalla päätimme käväistä Raumalla, sillä sinne on mökiltä ajomatkaa alle tunnin verran. Päivä oli harmaa ja meitä vilutti, mutta oli kiva kävellä kauniilla kaduilla.

rauman katuja
Kaunis ja rauhallinen Vanha Rauma

Ensin piipahdimme tunnelmalliseen Hauenguanon antiikkiin, jossa omistajarouva kertoi meille valaisimista hyvinkin asiantuntevasti. Etsimme ruokapöydän ylle kahta samanlaista lamppua (siitä tulen vielä kirjoittamaan lisää), joten antiikkiliikkeestä kahden samanlaisen löytyminen on epätodennäköistä. Muuten matkaan olisikin voinut tarttua jokin näistä…

IMG_6107

 

Monta ihanaa ja puhdaslinjaista valaisinta.

Johansson-pape
Hienokuntoinen Lisa Johansson-Papen valaisin

Valaisimia Raumalla
Suorastaan trendikkäitä nämä Hauenguanon valaisimet.

Piipahdimme parissa vaatekaupassa ja kun kaikessa rauhassa saa shoppailla, mukaan kertyi yhtä sun toista. Tomi intoutui shoppaamaan kassillisen.

Vanhan Rauman katuja
Vanhan Rauman katuja

Kaduilla oli mukava kävellä kaikessa rauhassa. Ehdimme jopa pysähtyä ihailemaan tarkkaa katukiveyksen uusimistyötä. Ihanaa, että kaupunki panostaa näinä huonoinakin aikoina tuollaiseen, mutta ehkäpä Vanha Rauma on paikkoja, joita vain täytyy pitää edustavassa kunnossa.

Ja tietysti sisustusliikkeissä tarvoimme! String-hyllyt olivat tietysti saman hintaisia kuin muuallakin, mutta mallihylly oli juuri himoitsemani artekin harmaa, joten sen ennätin näyttää Tomille ihan livenä. Se on ostoslistalla, kunhan sopiva hetki tulee.

kasitoita raumalla
Näyteikkunaostoksilla raumalaisen liikkeen ikkunalla

Päädyin myös ostamaan lopultakin Happy Lights -valopalloketjun, johon valitsimme neljän eri värisiä palloja: luonnonvalkoisia, tummanharmaita, hopeanvärisiä ja mustia. Ja tylsyyden tylsyys! Ketju pimeni parissa viikossa. Viime perjantaina aamulla se ei enää palanut vaikka myyjä sanoi sen pallojen sammuvan yksitellen. No näin ei käynyt, vaikka ketju oli kiinni jopa ylijännitesuojassa, joten mikään sähkövaurio sen ei pitänyt olla. Tänään soitin Raumalle Sisustus Ideaan (aivan ihana liike!) ja myyjä ystävällisesti lupasi lähettää uuden valoketjun. Nyt ei harmita enää yhtä paljon ja pian ketju taas valaisee.

Gotoon emme päässeet lounaalle. Lomaviikolla lounasaika ei meillä ole ihan Suomen aikavyöhykkeellä, joten kolkuttelimme ravintola ovea kahden jälkeen, jolloin ravintola sulki ovensa avautuakseen jälleen klo 17. Ei huolta, söimme kuitenkin hyvin Tallbossa.IMG_6115

Kaiken kaikkiaan matka Raumalle oli mukava pieni irtiotto arjesta. Kauniita rakennuksia, hiljaista ja mukavaa.

kaunis kattokoriste raumalla

 

PS: Kävimme menomatkalla Lapissa (Etelä-Suomen Lapissa) Eskimon tehtaanmyymälässä ja ostimme viidellä eurolla suodatinpaperia ja leivinpaperiarkkeja ja foliota seuraaviksi pariksi vuodeksi! Suosittelen,  jos ajelet arkipäivänä siellä päin!

Höstlovet var här i october och vi åkte till Raumo. Raumo är en idyllisk stad nära Björneborg vid västkusten, drygt en timme från Åbo. Raumo är känd för gamla staden som är väldigt idyllisk med trähus, små restaurang, inredningsaffärer och allt annat. Vi besökte antikaffären och tittade på vackra retro lampar. Sen gick vi omkring i staden, handlade kläder och Happy Lights. Lunch hann vi inte äta på Goto, som är välkänd och berömd, men maten var gott på Tallbo också.

Det var tyst och mysigt på en grå octoberdag. Det lönar sig att besöka Raumo också utanför sommarsäsongen!