Marimekon olkalaukku

Klassikko syntymäpäivälahjaksi – En klassiker

Kesäksi hankin pienemmän cross-body laukun ja nyt syksymmällä totesin, että haluan isomman laukun, johon mahtuu kukkaron ja kännykän lisäksi sateenvarjo, iPad ja papereitakin.

Harmittavan käsivamman takia en pysty enää kantamaan olkalaukkua oikealla olkapäällä, ainakaan viittä minuuttia pidempään, joten cross-body -laukku oli taas etsinnässä. Jo aiemmin olen haikaillut Marimekon klassikkolaukkua nahkaisena ja kun samaan hetkeen osuivat synttärini ja Finnish Design Shopin -10% alennus tästä laukusta, asia oli jo selvä.

Markiisikankainen Marimekon olkalaukku on klassikko, mutta olen todennut, että ne haalistuvat harmillisesti. En ostele laukkuja kovin usein ja siksi käytänkin yhteen laukkuun enemmän rahaa. (Vuonna 1999 ostamani Longchampin nahkainen käsilaukku on edelleen kuin uusi!) Nahkaisena tämä on ihana.

Marimekon olkalaukku

Nahka on pehmeää ja paksua. Hihna on ihanan leveä ja tukeva. Ulkopuolella oleva tasku on tilava, vetoketju ei temppuile ja laukun sisälle mahtuu uskomattoman paljon tavaraa eikä olkahihna pureudu olkapäähän. Sisäpuolellakin on vetoketjullinen tasku.

Dustbag

Ja tietystikin mukana tuli Marimekon dustbag! Pieni mutta ylellinen ele.  Laukku on jo kestänyt sadetta, se on ollut täpötäynnä (järjestelmäkamera, iPad mini, kaksi kirjaa, sateenvarjo) eikä meno hyydy. Ihana ostos ja ihana laukku! Finnish Design Shop toimitti laukun noin viikossa.

Marimekko’s väska har varit min favorit redan en längre tid. Nu när läderväskan var i rea (-10%) på Finnish Design Shop, och när min födelsedag var i samma månad, kunde jag inte längre låta bli. Väskan är väldigt hög kvalite, svart läder (finns också i brun) med många fickar och en bred axelband. Jag kan varmt rekommendera väskan om du har letat efter en likadan! Det ryms en massa saker in i väskan: kamera, iPad, böcker, paraply…. En mindre laptop även om man tycker bära den med.